Zona Turda

Salina Turda

este unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice subterane din lume. Este o imbinare inedita dintre un muzeu de istorie a mineritului si activitățile balneare și de agrement: ștrand, SPA, bazin înot, roată, minigolf, bowling, plimbare cu bărcuțe pe lacul subteran, biliard, tenis, etc. Totul intr-un mediu natural spectaculos completat cu elementele de design modern.

Castrul roman Potaissa al legiunii a V-a Macedonica

este cel mai important monument istorico - arheologic al zonei. Ruinele sale au ramas in picioare pana tarziu in evul mediu. O parte din vestigiile arheologice au fost consolidate si conservate, devenind puncte vizitabile: porta decumana de vest, un bastion de curtina pe aceeasi latura, bastionul din coltul nord vestic, unele parti din cladirea comandamentului (principia), canalul deversor de langa coltul nord-estic.

Rezervatia naturala Cheile Turzii

este inclusa in listele U.N.E.S.C.O. printre cele mai importante monumente naturale din lume. Pereţii verticali de stâncă înalţi de până la 200 de metri, peşterile misterioase (Peştera Ungureasca are 100 de metri si este cea mai lungă ) , plantele rare ( peste 1.000 de specii, din care usturoiul salbatic este unic in luma ) şi traseele de drumeţie fac din Cheile Turzii un loc impresionant.

Contact

Loading