Zona Cluj

Parcul Etnografic “Romulus Vuia”

Primul muzeu în aer liber din România, înfiinţat in 1929, contine gospodării şi ateliere ţărăneşti tradiţionale. Construcţiile reprezentative pentru zonele etnografice din Transilvania, datate în perioada secolelor XVII-XX, sunt echipate cu întregul inventar gospodăresc necesar. Atelierele ţărăneşti ilustrează tehnicile tradiţionale de prelucrare a lemnului şi a fierului, de obţinere a aurului, de prelucrare a ţesăturilor de lână, a lutului, a pietrei, de măcinare a cerealelor şi de obţinere a uleiului comestibil.

Gradina Botanică “Alexandru Borza”

un adevărat simbol al Clujului, infiinţată în anul 1920 in scop ştiinţific, didactic şi educativ se întinde pe o suprafaţă de 14 ha. Aici sunt cultivate circa 10.000 de categorii specifice, grupate în mai multe sectoare. Sectorul ornamental ofera vizitatorilor colectii de flori decorative, sectorul fitogeografic cuprinde plante din diferite regiuni geografice ale lumii, sectorul sistematic grupează plantele în funcţie de familia din care fac parte iar sectorul economic grupează plantele după modul lor de utilizare. La acestea se adauga Complexul de sere, Muzeul Botanic si Herbarul. Cantecul pasarilor, lacurile si cascadele completeaza frumusetea plantelor din aceasta gradina minunata.

Casa Matei Corvin

construita in secolul XV in stil gothic este una din cele mai vechi case ale Clujului. În această casă s-a născut, la 23 februarie 1440, Matia Corvin, fiu al voievodului Transilvaniei Ioan de Hunedoara. Ulterior, Matia Corvin a devenit rege al Ungariei în perioada 1458-1490, fiind considerat unul dintre cei mai mari monarhi maghiari.

Castelul Banffy Bonțida

situat la 25 km de Cluj-Napoca, este unul din castelele care reprezintă Barocul Transilvan. Înainte de realizarea lui, pe acest loc a existat o reședință nobiliară, mai exact, un conac, această clădire fiind atestată documentar după anul 1640. Clădirea a fost construită de către Dionisie Banffy al-II-lea, comite de Dăbâca și Cluj. Acesta a dorit un parc în stilul Parcului Versailles cu alei simetrice, terase lungi si atmosfera aerisită. Deși cu timpul parcul și-a pierdut din splendoare, copacii fiind tăiați, se pot vedea încă urme de arhitectură cu modele de romanticism.

Cetatea Lita

situata la 25 km de pensiune, este una dintre cele mai frumoase cetăţi medievale, azi în ruină. A fost atestată documentar din 1324. Este construită pe o stâncă deasupra Văii Iara, ceea ce ii ofera o priveliste panoramica asupra intregii zone

Contact

Loading