Activitati Sportive

Downhill

Downhill este una din cele mai captivante si spectaculoase forme de ciclism. Acest sport solicita la maximum abilitatea și rezistenta biciclistului.

Pe cat de simplu de inteles, pe atat de solicitant este pentru practicanti. El presupune coborarea cu viteza maxima pe trasee de munte mai mult sau mai putin amenajate. In competitii organizate, castiga cel care scoate cel mai bun timp. Ordinea de intrare in concurs este data de o sesiune de calificari dupa regula: cel mai rapid in calificari intra ultimul in concurs.

In statiunea Muntele Baisorii, ambele partii de schi dispun de instalatii de urcare a bicicletelor. Partia mare aflata la 200 m de pensiune va asigura un traseu de aproape 2 km prin padure, iar la Partia Buscat, unde este amenajat primul bike park din Romania, se pot practica Four-cross, Downhill, Dirt Jump, Slopestyle si Trial bike.

Daca doriti o experienta completa si un traseu mai lung, asiguram contracost transportul pana pe varful Buscat, de unde coborarea pana in statiune are cca 4 Km.

Ski

Statiunea Muntele Baisorii dispune de doua partii de ski. Se poate practica si schiul de tura pe traseele de drumetie marcate.

Partia Mare Baisoara are o lungime de 1200 m si dispune de teleski. Fiind la doar 200 m de pensiune,accesul la partie se poate face direct pe schiuri. Sunt centre de inchiriere echipament si monitori de schi/snowboard. Aici se organizeaza competitii si petreceri after-ski.

Urmariti aici noutati si starea partiei.

Partia Buscat are trei trasee de diferite dificultati: usoara 1300 m, medie 800 m si ridicata 900 m. Este dotata cu telescaun si tunuri de zapada. Este situata la 2 km de statiune, accesul se face cu masina. Sunt centre de inchiriere echipament si monitori de schi/snowboard. In fiecare sâmbătă se face un after-ski party.

Urmariti aici noutati si starea partiei.

Off-Road

Fie ca e vorba de masini de teren, ATVuri sau motociclete, pe traseele din zona poti exersa multiple tipuri de off road.

Greenlaning presupune in principal drumuri de macadam – pamant sau pietruite – care sunt forestiere sau nu, in principiu drumurile rurale neamenajate si traseele turistice. Acestea iti permit sa abordezi forma cea mai usoara de off-road si iti dau ragaz sa admiri si zonele strabatute.

Mudding ( mers prin noroi ) sunt drumuri forestiere traversate de izvoare, zone mlastinoase si pamanturi mocirloase in special dupa ploi. Vehiculele trebuie pregatite special pentru acest tip de incercari.

Trial sunt trasee pe care le intalnim la evenimente (inclusiv concursuri) Open sau ale cluburilor de profil. Necesita anumite dotari sau modificari ale masinilor, insa nu extreme. In zona sunt organizate anual concursuri cu participare internationala.

Cross-Country sunt un fel de mini-expeditii care presupun trasee mai lungi, Tara Motilor fiind un cadru propice pentru ele. Un traseu spectaculos este: Muntele Baisorii – Coiba Mare – Izbucul Tauz – Arieseni (160 km, 80% off road).

Contact

Loading